В Лешківському психоневрологічному інтернаті урочисто відкрили приміщення для підтриманого проживання підопічних

В Лешківському психоневрологічному інтернаті урочисто відкрили приміщення для підтриманого проживання підопічних

В Лешківському психоневрологічному інтернаті урочисто відкрили приміщення для підтриманого проживання підопічних

4 грудня в Лешківському психоневрологічному інтернаті урочисто відкрили приміщення для підтриманого проживання підопічних. Будівлю було капітально відремонтовано в межах реалізації двох мікропроєктів, які стали переможцями  обласного конкурсу проектів місцевих ініціатив у 2019 та 2020 роках. Завдяки фінансовій підтримці з обласного бюджету в сумі 400 тис.грн., районного бюджету Сокальського району – 230 тис.грн., спонсорським коштам та фінансовому внеску громади було облаштовано сучасне зручне приміщення. Відтепер, четверо підопічних Лешківського психоневрологічного інтернату будуть жити самостійно, паралельно навчаючись  соціально-побутовим навичкам, обслуговуванню в побуті.

Привітати підопічних та персонал Лешківського інтернату із такою важливою подією приїхали: голова Червоноградської районної ради Андрій Порицький, голови Сокальської райдержадміністрації та міської ради Ігор Дацюк і Сергій Касян,  начальник управління соціального обслуговування департаменту соціального захисту Львівської облдержадміністрації Тетяна Медвідь. Місцевий священнослужитель освятив приміщення, а запрошені гості відзначили  важливість такої інновації, як підтримане проживання, тобто влаштування людей з інвалідністю, у невеликих  групових спільнотах, умови в яких максимально наближені до домашніх. Вони також подякували директору Лешківського психоневрологічного інтернату Ользі Хорташко та персоналу закладу, за активну та успішну участь в обласному конкурсі мікропроєктів. Тетяна Медвідь також подякувала Сокальській районній раді за фінансову підтримку комунального закладу Львівської обласної ради “Лешківський психоневрологічний інтернат”.    

Відтак, керівник установи Ольга Хорташко  провела невеличку екскурсію для гостей, показала оновлені приміщення.

Варто додати, що такі  будинки підтриманого проживання – гідна альтернатива психоневрологічним диспансерам і геріатричним центрам. Їх мешканці отримують належне піклування і мають змогу соціалізуватись у суспільстві.  Це дуже важливо, адже дозволяє людям з інвалідність відчути контроль над власним життям. А це – основна мета і перевага формату підтриманого проживання.

Очільник Червоноградської районної ради Андрій Порицький вважає, що впровадження мікропроектів покращує життя людей, інфраструктуру населених пунктів, сприяє налагодженню діалогу між представниками влади та громади. Тому і наголошує на важливості реалізації у Червоноградському районі якомога більшої кількості проектів, спрямованих як на розвиток самих громад, так і на покращення життя їх мешканців.

Related Posts

Enter your keyword