Голова Львівської обласної ради відвідала Червоноградський район

Голова Львівської обласної ради відвідала Червоноградський район

Голова Львівської обласної ради відвідала Червоноградський район

6 квітня голова Червоноградської районної ради Андрій Порицький зустрівся із  головою Львівської обласної ради Іриною Гримак. Очільниця облради відвідала Червоноградський район та оглянула кілька об’єктів, які потребують втручання та підтримки з боку області в територіальних громадах району: Сокальській, Червоноградській та Великомостівській.

Зокрема у Сокалі, таким об’єктом виявився критий басейн КЗ ЛОР «Сокальська загальноосвітня санаторна школа I-III ст. їм. Т.Шевченка, що потребує завершення будівництва. Ірина Гримак наголосила, що Львівська обласна рада ставить собі завдання – впродовж двох років вирішити це питання.

«Нагальне питання, яке потребує наших управлінських рішень, є відновлення будівництва  басейну  у Сокальській санаторній школі, яка забезпечує реабілітацію дітей зі сколіозом та іншими проблемами опорно-рухового апарату. В цьому закладі пацієнти одночасно проходять  навчально-виховний процес та отримують повноцінне лікування: масажі, гідротерапію, фізіотерапію, лікувальну фізкультура, корегуючу гімнастику. Тому дуже важливо, щоб тут  функціонував плавальний басейн  для їх реабілітації, а також для  оздоровлення дітей з Сокальського району», – зазначила Ірина Гримак.

В межах робочої поїздки  Ірина Гримак також відвідала  Сокальську центральну районну лікарню, КП ЛОР “Міжлікарняна аптека № 287” м. Сокаль, КП ЛОР  “Сокаль-Фармація”.  

 «Мені дуже приємно, що на Сокальщині вдалося зберегти аптечні установи та залишити рецептурні відділи, які виготовляють ліки за призначенням. Сьогодні ми також рекомендували керівникам аптек розглянути  можливість забезпечення необхідними лікарським засобами мешканців у кожному населеному пункті. Їх  реалізацію можна здійснювати, наприклад,  на базі амбулаторій та ФАПів.  Це потрібно для того, щоб кожна людина, не витрачаючи час на добирання в адміністративний центр, змогла придбати необхідні ліки у себе на територіях»,  – зазначила Ірина Гримак. 

Андрій Порицький також запросив голову Львівської обласної ради оглянути будівництво Центру байдаркового туризму – об’єкт, який потрібно завершити до літа цього року в рамках міжнародного проекту «Єднає нас Буг – утворення двох транскордонних байдаркових туристичних маршрутів».

Окрім того, Ірина Гримак відвідала в Червонограді відремонтоване приймальне відділення центральної міської лікарні та Центр первинної медико-санітарної допомоги.  Не залишилася поза увагою проблематика відновлення роботи Червоноградського військового ліцею, який сьогодні перебуває в стані реконструкції.

«Це болюче питання. Чимало уже зроблено, однак ті кошти, які є на сьогодні, недостатні для того, щоб розпочати навчальний процес і повноцінне функціонування закладу. Тому буду ініціювати  перед Міністерством оборони та профільними комітетами ВРУ в максимально стислі терміни виділити  державні кошти для завершення реконструкції цього навчального закладу. Дуже сподіваюся, що питання виховання та навчання військовослужбовців, буде пріоритетним для наших центральних органів влади, нас почують у Києві і підуть назустріч», – додала вона.

На завершення робочого візиту, очільниця оглянула заклад на території Великомостівськоі громади – геріатричний пансіонат.

Related Posts

Enter your keyword