Вшанування пам’яті Анатолія Покотюка в день 70-річчя від дня його народження

Вшанування пам’яті Анатолія Покотюка в день 70-річчя від дня його народження

Вшанування пам’яті Анатолія Покотюка в день 70-річчя від дня його народження

26 жовтня 1951 року народився Анатолій Покотюк – заслужений діяч мистецтв України, відомий художник, різьбяр, громадський діяч.  Його ім’я відоме не лише на Україні, але і за її межами.

Цього дня, з нагоди 70-ліття від дня народження Анатолія Покотюка відбувся вечір пам’яті «Зерно натхнення». В музеї «Людина.Земля.Всесвіт»- місці, де творив відомий Сокальський митець, зібралась рідні, працівники музею, друзі та прихильники творчості художника, щоб хвилиною мовчання, молитвою та добрим слово вшанувати його пам’ять. Присутні мали змогу знову побачити унікальні роботи Анатолія Покотюка, згадати його творчість, а також послухати виступ народного  ансамблю  скрипалів «Ladies».

Після відвідування могили художника та покладання квітів, вечір пам’яті продовжився в кафедральному соборі Св. Ап. Петра і Павла за участю оркестру та солістів  лауреата Національної премії України імені Т. Шевченка, заслуженої академічної капели України «Трембіта».

Нагадаємо, що відомий художник, різьбяр, громадський діяч Анатолій Стратонович Покотюк залишив після себе великий творчий спадок: картини, ікони на дереві, мініатюри. У свої роботи митець вкладав не лише свою душу, а також святі реліквії з усього світу: освячена вода з монастирів і храмів, освячена земля із різних куточків світу. Тому на багатьох картинах художника з’являлись чудодійні образи на склі, які повторювали  зображення створених картин.

За десятиліття плідної праці Анатолій Покотюк створив тисячі робіт. Ці твори виставлялися в багатьох містах України, США, Італії, Канади, Австрії, Австралії, Індії, Німеччини, Угорщини, Франції, Росії й Польщі. Понад півтораста виставок бачили в своїх експозиціях вишукані творіння Анатолія Покотюка. Вони постійно «житимуть»  в багатьох музеях світу, і в приватних колекціях відомих людей, захоплюючи нас своєю красою та геніальністю.

Related Posts

Enter your keyword