В Червоноградській районній раді відбулась передача Вифлеємського Вогню Миру

В Червоноградській районній раді відбулась передача Вифлеємського Вогню Миру

В Червоноградській районній раді відбулась передача Вифлеємського Вогню Миру

24 грудня українські скаути станиці Сокаль передали Червоноградській районній раді Вифлеємський Вогонь Миру. В церемонії взяли участь керівництво Червоноградської районної ради та райдержадміністрації, депутатський корпус і виконавчий апарат райради. Щороку перед Різдвом пластуни по всьому світу поширюють символ миру, любові та єдності — Вифлеємський вогонь миру. З рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, палаючий вогник долає безліч кордонів і потрапляє до всіх українців, хто чекає світло тепла, миру, злагоди.

Вифлеємський Вогонь Миру символізує очікування, жертовність та служіння. Світло є символом добра, єднання, душевного спокою, любові до людей і до світу. Водночас, це солідарність з усіма, хто далеко. Як пояснила голова станиці Ольга Сольвар є традиція запалити три свічки. «Першу за тих, хто далеко від рідного дому  і не може бути разом із сім’єю. Другу – за Героїв, які загинули за Батьківщину і третя – в пам’ять  про добрі вчинки та милосердя, – зазначила станична і запросила всіх присутніх приєднатись до такої різдвяної акції.

Голова Червоноградської районної ради Андрій Порицький  подякував пластунам за вірність традиціям, за те, що щороку приносять в громади Вогонь Миру, а з ним – світло та надію на кращі зміни та нові звершення. Очільник також додав, що наступного року ініціюватиме передачу Вогню на українсько-польському кордоні Угринів-Долгобичув, який є на території Червоноградського району: «Цього року я вперше брав участь в церемонії передачі Вогню Миру на кордоні Рава-Руська – Гребенне. Перші слова, які сказали нам польські карцери – «Ми принесли Вам мир».  Дивовижна атмосфера свята, світла енергія добра і радості – створили незабутні враження і тому я пропоную наступного року, провести таку церемонію на наших теренах».

Окремо, Андрій Порицький подякував депутатському корпусу за перший рік роботи, за спільні рішення, розуміння та підтримку.

Короткий підсумок року зробила і заступник голови районної ради Наталя Кохан. За її словами, для неї 2021 – став роком виклику, адже вона вперше стала депутатом і була обрана заступником голови райради. «Я дякую всім Вам за довіру та напередодні новорічних і різдвяних свят, хочу побажати мирного неба, сімейного затишку, здоров’я та всіх благ».

На завершення свята перед присутніми виступив ансамбль скрипалів «Ladies» та вихованці театрального відділення Сокальської школи мистецтв імені Віктора Матюка із новорічно-різдвяним привітанням.

Related Posts

Enter your keyword