Відбулась 13 сесія Червоноградської районної ради

Відбулась 13 сесія Червоноградської районної ради

Відбулась 13 сесія Червоноградської районної ради

       

27 липня відбулась 13 чергова сесія Червоноградської районної ради, в ході якої депутати заслухали звіти про роботу у 2021 році голови райради Андрія Порицького, а також керівників комунальних підприємств: ТРК «Сокаль» та «Сокальської районної друкарні» і підтримали звернення до Президента України та Верховної Ради України  щодо пришвидшення схвалення Закону «Про заборону московського патріархату на території України».

     В роботі взяли участь 27 районних обранців. Після виконання гімну України, присутні вшанували хвилиною мовчання  Героїв України, які загинули у війні із російським агресором.

Начальник фінансового управління Червоноградської районної військової адміністрації Галина Леонова прозвітувала про виконання районного бюджету у 2021 році та надала інформацію про використання коштів районного бюджету у першому півріччі цього року.

    Далі Андрій Порицький, за допомогою візуальної презентації розповів, чим жила районна рада у 2021 році. Він нагадав історію створення нового Червоноградського району, до якого увійшли 7 територіальних громад, як розпочав свою роботу депутатський корпус.

Серед першочергових  завдань новоствореної ради була передача майна на ОТГ. Відповідно до реформи децентралізації, Червоноградська районна рада стала правонаступником всього майна, прав та обов’язків Сокальської та Радехівської районних рад. На даний час районна рада передала на ОТГ всі соціально важливі об’єкти спільної власності територіальних громад району – заклади освіти, культури, охорони здоров’я. Окрім того, у 2021 році велика увага приділялась міжнародній співпраці. Районна рада продовжує реалізацію міжнародних проектів в рамках Програми Транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь-Україна», які були започатковані ще Сокальською районною радою. Окрім того, головою ради були проведені кілька зустрічей із польськими колегами, в ході яких підписано протоколи намірів про нову співпрацю.

     Аналізуючи питання, які приймались Червоноградською радою у минулому році, Андрій Порицький наголосив: «У 2021 році районна рада приймала рішення спрямовані на розвиток медицини, та соціального захисту населення, на підтримку роботи правоохоронних органів, прикордонної та пожежної служб; розвиток інфраструктури, фізичної культури та спорту; реалізацію міжнародних проектів та  питання організаційного характеру».

      На завершення доповіді Андрій Порицький подякував громаді, депутатам, виконавчому апарату районної ради, Червоноградській районній державній адміністрації за спільну роботу.

      Відтак звіт голови Червоноградської районної ради було вирішено затвердити. «За» проголосували 24 депутати.

      В ході сесії було одноголосно прийнято звернення щодо пришвидшення схвалення закону України «Про заборону московського патріархату на території України».  У ньому депутати вимагають невідкладного прийняття Верховною Радою  проєкту Закону України  №7204, який унеможливить діяльність Української православної церкви московського патріархату (УПЦ МП).

      Окрім цього, в даному документі депутати звертаються і до парафіян та  священнослужителів УПЦ московського патріархату щодо розірвання будь-яких зв’язків з рпц  та переходу до помісної Православної Церкви.         

З повним текстом звернення можна ознайомитись тут

Related Posts

Enter your keyword