В Червоноградському районі відзначили свято Покрови та День захисників України!

В Червоноградському районі відзначили свято Покрови  та День захисників України!

В Червоноградському районі відзначили свято Покрови та День захисників України!

В історії нашої Батьківщини є багато подій, які засвідчують мужність, героїзм, відданість та любов українського народу до рідної землі.

14 жовтня – важлива дата. Вона поєднує в собі свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День утворення Української Повстанської Армії та День захисника України.

З цієї нагоди в Червонограді, на території військового ліцею Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного пройшли урочистості. У них взяли участь керівництво Червоноградської районної ради: голова Андрій Порицький, його заступник Наталя Кохан, міський голова Червонограда Андрій Залівський, працівники військової навчальної установи, священник Іван Біловус. На знак поваги перед пам’яттю і подвигом славних синів України, Героїв Небесної Сотні та воїнів АТО, був відслужений поминальний молебень. До підніжжя пам’ятника загиблим воїнам АТО-ООС присутні поклали квіти.

Опісля, пройшла церемонія нагородження кращих працівників ліцею, військових грамотами, подяками, цінними подарунками та відзнаками. Голова Червоноградської районної ради Андрій Порицький привітав присутніх з Днем захисників України, Днем козацтва та з релігійним святом – Покрови Пресвятої Богородиці, подякував українським воїнам за їхню мужність і героїзм, які вони проявляють захищаючи незалежність та цілісність нашої держави, побажав усім перемоги та миру . 

Заступник голови районної ради Наталя Кохан нагадала, що українці століттями повинні захищати свою незалежність і сьогодні наші захисники продовжують віддавати свою душу і тіло на вівтар свободи своєї країни.

На завершення урочистостей, священник Іван Біловус освятив машину швидкої допомоги, яку військові отримали в подарунок.

Related Posts

Enter your keyword