17 квітня – День довкілля!

17 квітня – День довкілля!

17 квітня – День довкілля!

17 квітня в Україні відзначається День довкілля, який покликаний спонукати якомога більше людей до активних дій, аби не допустити, щоб навантаження на природні системи життєзабезпечення планети, сягнуло своєї критичної межі. 

Найбільша шкода навколишньому природному середовищу здійснюється громадянами через низький рівень екологічної свідомості та культури поведінки на природі, їх байдужості до майбутнього нашої держави. Люди, не замислюючись про наслідки, засмічують річки, канали, водоймища, що приводить до забруднення поверхневих вод і наносить велику екологічну шкоду. Захаращеність кюветів, підмостових отворів, водовипускних труб призводить до значного підйому рівнів води під час проходження повеней та дощових паводків, а відповідно і до підтоплення територій в  населених  пунктах.

Тому, дуже важливо, щоб місцеві  громади активно долучались до проведення екологічних акцій, адже в результаті очищаються від сміття і сторонніх предметів русла і береги наших річок, природні водні джерела, прибережні захисні смуги, поліпшується стан довкілля.

  Зараз багато людей користуються бутильованою водою, але ж її з смачною, корисною, природною, прямо з джерела, не порівняєш. Тому дуже важливим є участь місцевих громад у виявленні, розчистці та благоустрої джерел, постійному догляді за ними.

               То ж активно долучаймося до відзначення Дня довкілля.  Зробимо Україну чистішою!       

Related Posts

Enter your keyword