Всесвітній день водних ресурсів

Всесвітній день водних ресурсів

Всесвітній день водних ресурсів

       ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВОДНИХ РЕСУРСІВ – 2024         

       Всесвітній день водних ресурсів, який щорічно відзначається 22 березня, є унікальною можливістю для зосередження уваги на важливості зміни ставлення до навколишнього природного середовища. Вода – це життя, вона має надзвичайно важливе значення для здоров’я та добробуту людини.

        Цьогорічна тематика свята води – це «Вода для всіх». 14 березня ми відзначили 27-му річницю Міжнародного дня річок, підкреслюючи, наскільки важливим є доступ до води в житті кожного з нас, проте, мільярдам людей у ​​всьому світі її не вистачає. Особливо актуальною зараз є проблема забруднення водних ресурсів, швидке зменшення запасів питної води та її якості.

.   Після повномасштабного вторгнення російських військ в Україну під окупацією опинилися численні об’єкти природно-заповідного фонду, території Смарагдової мережі та водно-болотні угіддя міжнародного значення. Війна в Україні вже призвела до тяжких екологічних наслідків, до масштабного забруднення водойм по всій території України. В результаті цілеспрямованого водного тероризму пошкоджені або зруйновані водосховища, дамби, мости та інші гідротехнічні споруди. Порушення роботи або знищення систем водопостачання в багатьох регіонах, значні втрати води, її забруднення та погіршення якості – це один із тяжких наслідків війни.

          Вода призначена для всіх, але через війну доступ до питної води для багатьох українців обмежений. В теперішній час мешканці України ще більше усвідомлюють  який нам дістався цінний скарб – вода. Водні ресурси потребують дбайливого ставлення. Ми повинні всі разом піклуватися про чистоту наших річок, водойм, озер, оберігати та охорони їх. Тільки спільні рішення  і  дії  разом  з  територіальними  громадами  забезпечать  досягнення  доброго стану вод.

 

                                                                                      Басейнове  управління   водних  ресурсів 

                                                                                       річок  Західного  Бугу  та  Сяну 

Related Posts

Enter your keyword